TEKNIK SOM GÖR MER.

När tekniken inte finns för teknikens skull, utan när tekniken finns av en anledning – nämligen utveckling och funktion – då uppstår spänningen. Där är BMW varje dag. Det kan du också vara om du har inställningen, nyfikenheten och intresset för teknik i världsklass. Att jobba med ett av världens kanske starkaste bilvarumärken är att utmana och belöna sig själv på samma gång. Som tekniker är det en bekräftelse på att du kan och vill mer. Inte mindre. Om du känner igen dig kan BMW Verkstäder vara nästa steg för dig.

”TRAINEE. OR NOT TRAINEE.”

Du kan stifta bekantskap med BMW, vårt kunnande och vår teknik redan under din studietid. Hos flera av våra verkstäder har vi skapat plats för BMW Trainee Tekniker, där du kan få praktisk utbildning som en del av din gymnasieutbildning. Inte illa, va? Att börja din framtid som certifierad BMW-tekniker är som att leva lite före din tid. Med ett försprång.

KONSTANT UTVECKLING.

Det enda som inte förändras hos oss är utvecklingen. Den är konstant. Som i konstant utveckling. Som tekniker hos oss har du möjlighet att jobba med hela BMW Groups modellutbud: BMW, BMW M, BMW i, MINI samt förstklassiga motorcyklar från BMW Motorrad. Du följer en individuell utvecklingsplan som hjälper dig uppnå dina yrkesmässigt högt ställda mål. Vår ambition är att du, liksom vi, ska vara i ständig utveckling. Att hela tiden leva upp till din fulla potential. Bortsett från glädjen att arbeta med en av världens ledande fordonstillverkare så hittar du här en arbetsplats präglad av öppenhet och kamratskap där alla medarbetare är uppskattade och viktiga medlemmar av ett och samma lag. Ett lag som alltid gör sitt bästa för att hjälpa kunden. Kontakta din BMW-verkstad för att hitta vidare i din egen utveckling.

BMW TRAINEE TEKNIKER / SYFTE

Syftet med BMW:s traineeprogram är att låta studenter på Fordonstekniska utbildningar i Sverige komma i kontakt med de BMW Verkstäder i behov av att utveckla sin framtida verkstadskapacitet. Som trainee får du praktisk arbetslivserfarenhet under de praktikperioder som din skola erbjuder. Detta är en individuell uppgörelse mellan BMW Återförsäljare/Serviceverkstad och Trainee vad gäller omfattningen av traineeprogrammet.

  1. Detta är en individuell uppgörelse mellan BMW Återförsäljare/Serviceverkstad och Trainee vad gäller omfattningen av traineeprogrammet.
  2. Traineeprogrammet är lokalt och individuellt anpassat efter din skolas krav på praktik samt din lokala Återförsäljare/Serviceverkstads efterfrågan på praktikanter.
  3. Traineen får utföra praktik hos verkstaden.
  4. Traineen får chansen till extra timanställning under studietiden, t.ex. vid semestrar och arbetstoppar (t.ex. däckskiftestider).

BLI TRAINEE

Kontakta Trainee-ansvarig vid önskad återförsäljare /serviceverkstad för att starta ett samarbete. Här nedan finner du listan på de som deltar i Trainee-programmet:

Stad
Återförsäljare
Kontaktperson
Avesta
Lundhs bil
Danderyd
Bavaria
Eskilstuna
M-bilar
Gävle
Eriksson Bilteam
Göteborg
Bilia Group
Halmstad
Bendt Bil
Helsingborg
Paulssons bil
Kristianstad
Förenade Bil
Lidingö
Bilia Group
Linköping
Proauto
Linköping
Hackefors
Malmö
Mechanum
Malmö
Förenade Bil
Mora
Mora Motorcenter
Mölndal
Mechanum
Nacka
Bilia Group
Nyköping
Proauto
Norrköping
Proauto
Segeltorp
Bilia Group
Solna
Bavaria
Strömstad
Bilia
Södertälje
Bilia Group
Uddevalla
Bilia
Umeå
Lindholms bil
Uppsala
Bavaria
Västerås
M-bilar
Vällingby
Bavaria
Ängelholm
Paulssons Bil

BMW GROUP TRAINING

På BMW Group Training Center kommer vi att fortsätter med den kontinuerliga vidareutbildningen av våra tekniker.

Vår produktutveckling växer konstant med nya modeller, uppfinningar och effektivare lösningar. Detta gör att vi konstant måste arbeta med vidareutbildning men även lyfta baskunskaperna från gymnasieskolans fordonstekniska utbildningar. Detta för att möta fordonsbranschens allra mest avancerade teknologi.

Exempelvis får man hos BMW Group Training möjlighet att lära sig den senaste elbils- och hybridtekniken. Man får lära sig om karosser av kolfiber som i nya BMW i8. Motorer med upp till tre turboaggregat är något annat som man får lära sig mer om. Allt för att ständigt ligga i framkant på fordonsmarknaden!

BMW är också först ut att serieproducera bilar med laserljusstrålkastare, därför måste våra tekniker kunna allt om den tekniken, precis som de måste kunna hantera telefoni, internet och appar integrerade med bilen. Vi kallar det ConnectedDrive.

Till sin hjälp har man hela tiden ett vårt kraftfulla diagnosverktyg ISTA, vi brukar säga “den moderna skiftnyckeln”. Med den har man ett ovärderligt verktyg för att hitta felet och hjälpa kunden så fort som möjligt. Men det är bara med din kompetens som man kan få absolut bäst diagnos och resultat.

 

BMW MASTER TECHNICIAN

Vi tror på individen, och tar därför hand om, och vidareutvecklar just Dig till den nivå du vill komma till. Vi har 3 nivåer av tekniker och den högsta jobbar med alla våra modeller och har en roll av mentorskap till övriga Tekniker. Den högsta rollen heter ”BMW Master Technician” som vi kontinuerligt certifierar med utbildning och tester för att hålla kompetensnivån på topp. (se bild under)

TEKNIKER PRESENTATION

Namn: Kim Brolin Fellving
Titel: Technical Trainer

Vad gjorde dig intresserad att söka till Tekniker?


Jag valde först Teknisk gymnasieinriktning även om mitt hjärta alltid brunnit för bilar och fordon. Tanken var att jag i framtiden skulle läsa till ingenjör, men redan efter ett halvår kände jag att saknaden av bilar blev för stor. Jag sökte därför in till Fordonslinjen på Osbecksgymnasiet i Laholm. Huvudanledningen till att jag sökte Fordon var helt enkelt mitt enorma bilintresse som jag haft sedan barnsben.

Vad är roligast med att vara Tekniker?
Det roligaste med att få vara tekniker är att man får vara med när det kommer nya komponenter, modeller och funktioner. Är man teknikintresserad finns det inget som inspirerar en mer än innovationer! Att få jobba med ett av de ledande märkena inom detta området är för mig otroligt givande och roligt.

I dagsläget sitter jag centralt på generalagenten för BMW och MINI som Teknisk Support. Tillsammans med mina 5 kollegor säkerställer vi supporten hos våra auktoriserade återförsäljare och serviceställen i Norden och Baltikum.

Hur har din utbildning varit till nytta i ditt arbete idag?
Min fordonstekniska utbildning har givetvis bidragit mycket till både det jag kan i dagsläget och sättet jag lär mig om det som komma skall. Så fort man får omsätta teori till praktik ute hos en återförsäljare förstår man snabbt hur viktigt det är med en stabil fordonsutbildning.

Hur ser du på din framtida karriär?
Jag har i dagarna skrivit på ett nytt kontrakt där jag i framtiden kommer utbilda BMW- och MINI-tekniker i Sverige. Där kommer jag få enorm nytta av mina 4 år på Teknisk Support, men även det jag lärt mig under gymnasietiden och ute hos återförsäljare. I rollen som utbildare kommer det finnas stora möjligheter till utveckling, både på det personliga och kunskapsmässiga stadiet.

BMW TRAINEE TEKNIKER ON TOUR

Turnéplan för Framtidståget – Hos din skola:

Datum
Plats
Tåg