Att fråga är snabbaste vägen till kunskap. Vi frågar oss själva varje dag om vi kan göra saker bättre eller annorlunda. Det har vi gjort i snart hundra år. Med ålderns erfarenhet och ungdomens nyfikenhet söker vi ständigt nya svar. Vi väntar på din fråga.

Vanliga frågor och svar

Vad finns det egentligen för karriärmöjlighet hos er?

Vi har många fina möjligheter till Karriär, det är egentligen bara du själv som begränsar det. Vi räknar upp till 18 olika roller både på chefs och specialistnivå. En fördel kan också finnas i att byta sida och gå mellan Försäljning och Eftermarknad.

Är inte bilbranschen ganska “smutsig” att jobba i ur ett hållbarhetsperspektiv?

Nej inte längre då hela bilbranschen idag är otroligt hårt kontrollerad och reglerad i alla miljöperspektiv. Vi återvinner nästan allt för att spara på naturens och våra resurser men även för att minska utsläpp. BMW Group tror på ansvarsfullt åtagande som en del av vårt varumärkeslöfte, hållbarhet är detsamma som premium idag.

Kvinnor i bilbranschen, är vi välkomna och hur fungerar det egentligen?

Vi tror att kvinnor generellt har en mycket bra chans att lyckas hos oss, dels för att de är alldeles för få till antalet idag och bara det att vi får en bättre fördelning kommer vara positivt för dem och för oss. Men vi tror även på att kvinnor generellt har andra egenskaper som kommer matcha våra manliga kollegor mycket bra.

Måste man var biltokig för att kunna jobba hos er?

Absolut inte men det kan underlätta om man skall som säljare skräddarsy en bil åt kundens behov. Det finns många val att göra och det är inte alldeles enkelt. På samma sätt kan det vara en fördel att ha ett visst bilintresse bland övriga roller hos oss. Men viktigast är att personligheten är rätt, då kan vi lära ut specifik kunskap som behövs för våra produkter.

Hur fungerar bilförsäljning egentligen, jag har hört så många fördomar om branschen?

Bilförsäljning kan vara ett fantastiskt jobb, drivs du av att göra affärer, jobba med nya människor och att anpassa vår fantastiska produkt till deras behov har du kommit en bra bit på vägen. Men det ställs även höga krav på försäljning och resultat, det är inte alltid en dans på rosor.

Måste man inte ha lång branscherfarenhet för att göra det bra hos BMW?

Vi ser så klart även en fördel i branscherfarenhet. Oavsett om den är lång eller kort så försöker vi alltid bedöma våra kandidater från deras personlighet och se om den passar någon av våra jobbroller.

Vad är viktigast för er när ni väljer ut framtida medarbetare?

Kompetensbaserad rekrytering ger oss information om dina personliga egenskaper och förmågor som är minst lika viktiga – om inte viktigare – än erfarenhet och specifika färdigheter och kunskaper för den tänkta tjänsten.

Stämmer det verkligen att ni är världens mest miljövänliga bilmärke?

Ja det stämmer, vi har bland annat vunnit Dow Jones Sustainability Index 8 år av 9 möjliga de senaste åren. Detta tack vare hållbar produktion och bränslesnåla bilar. Vi har länge haft de mest effektiva motorerna på marknaden.

Bilbranchen verkar vara mansdominerad, är ni intresserade av att ändra på det?

Vi tror på kvinnors kapacitet och det är en av våra högsta önskningar att förändra den situationen. Vi tror på mångfalden och med en bra mix mellan könen kommer vi nå fler kunder och få dem ännu nöjdare.

Kan man jobba hos er på BMW om man inte har branscherfarenhet?

Vi vill bredda vår erfarenhet, idag är det för dålig rotation på personal mellan olika branscher. Vi ser det som en möjlighet att kunna förbättra oss ytterligare genom en bredare erfarenhet bland vår personal.

Våra återförsäljare

BMWs återförsäljare arbetar ständigt mot högt ställda mål, och jobbar alltid för att ge varje BMW-kund en fantastisk upplevelse. Vill du ha lite mer detaljerad information? Navigera och klicka direkt på kartan och se vilka orter vi finns på. Här kan du även gå vidare till de lokala hemsidorna, om du är mer nyfiken.

Återförsäljare